Aşı'nın Önemi !! Aşıların Yapılmadığında Neler Olabileceği Hakkında Önemli Yazımızı Okumanızı Ke
top of page

Aşı'nın Önemi !! Aşıların Yapılmadığında Neler Olabileceği Hakkında Önemli Yazımızı Okumanızı Ke


Sevimli Dostlarımızın Aşılarının önemi sanıldığından çok daha büyüktür. Aşıdır yapılmasa ne olur veya 10 gün gecikse ne olur ya da sokaktaki hayvanların aşısı mı var gibi düşüncelerin yanlış olduğunu kısaca sizlere anlatacağım.

Yavru kedi ve köpekler 60. günlerinden itibaren Veteriner Hekim kontrolü ve takibi dahilinde aşı programına başlanması gerekmektedir. Bu bütün kedi köpekler için geçerlidir. Irk yatkınlıklara olsa da bu hastalıklara her iki türdeki bütün ırkların yakalanma riski hep vardır. Sokakta gördüğümüz kedi köpeklerin sandığınızdan çok daha büyük bir bölümünün aşıları vardır ve düzenli de takip edilmektedir. Bu canlara bakan koca yürekli insanlar bölgedeki veteriner klinikleri ile çalışmakta ve sağlıklı yaşamaları için çabalamaktadır.

Köpeklerde Gençlik hastalığı olarak Bilinen Distemper hastalığı Karma aşıların yapılmaması veya doğru günlerde yapılmaması ya da başlangıçtaki Veteriner Hekimin söylemiş olduğu günlerden sonra ya da sayısı az yapılması durumunda yakalanılan ve mortalitesi (ölüm oranı) çok yüksek olan hastalıkların başında gelir. Bu hastalığın birden çok formu mevcuttur ama birkaç fotoğraf ile göstermeye çalışacağım



Fotoğraflar sadece başlangıç kısmını ve sadece bir kaç formunu göstermektedir. Ne yazık ki giderek halsizleşme zayıflama sürekli kusma ve ishal bazen de kanlı ishal ile günden güne kötüleşme ile devam ederek tedavi edilmezse kötü sonlara gidebilir.

Yine Köpeklerde Karma Aşının yapılmadığı durumlarda ortaya çıkan hastalıklardan Kanlı ishal olarak bilinen Parvoviral enterit.



32 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page