Bilinçsiz ilaç tüketimi Hakkında
top of page

Bilinçsiz ilaç tüketimi Hakkında


Günümüzde internet aracılığı ile ya da tavsıye üzerine ilaç kullanımı malesef ozellıkle ülkemizde hızla yayılmakta ve bunun sonucunda ıse artık en basit enfeksiyonlara bile ilaçlar çalışmaz duruma geldi. Rastgele ilaç kullanımında özellikle antibiyotik kullanımında Dünya sağlık örgütünün yayınladığı listelerde en üst seviyelerde bulunmaktayız. Bu konu sadece insan sağlığı açısından değil hayvan sağlığı açısından da aynı şekilde ilelemektedir.

Nasıl insanlarda doktora başvurulmadan ilaç kullanımı güvenli değilse, hayvanlar üzerinde de Veteriner hekime danışmadan ilaç kullanımı sakıncalıdır. Hatta hayvanları birden fazla tür ve sayısız ırkta olduğunu, Türler arası ilaçların farkları ve hatta aynı Türdeki canlıların farklı ırklarında bıle ilacın vucüttaki metabolizması farklı bazılarında ıse direkt toksik olabilirken; günümüzde hayvana bişe olmaz mantığı içerisinde bir insana verilen dozdaki ilaçlar rastgele hayvanlara veriliyor bu da çok riskli ve bilimdışıdır.

Hayvanlarımızın sağlığı için lütfen rastgele ilaç kullanımından veya internetten okuma bılgılerle ya da baska hayvana kullanıldığını gördüğünüz ilaçları kendi kararınızla kullanmayın ve tavsiye etmeyin..

VetArena Veteriner Kliniği Sağlıklı Günler Diler..

Uzman Veteriner Hekim Çağrı Öztürk

64 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page