Kuru Mamanın Önemi
top of page

Kuru Mamanın Önemi


Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle istenilen besin öğeleri istenilen miktarlarda homojen olarak hazırlanabiliyor. Evcil dostlarımız için de bu teknolojiye ayak uydurmak şart. Biz Veteriner Hekimler Ev yemeklerini "düzensiz beslenme" olduğu için evcil dostlarımıza uygunsuz veya yetersi olarak görüyoruz. Çünkü genellikle ilk başlarda düzüenli ve istekli başlanılan besleme olayı günümüzde zamanın yetersiz olduğu durumlardan dolayı daha hızlı nasıl halledebiliriz düşüncesi ile hazırlanması kolay kısa ve zahmetsiz nasıl olur gibi durumlardan dolayı giderek tek yönlü beslemeye dönüşmektedir. Ve uzun süreli tek yönlü beslemeler (mesela sürekli tavuk goğsü ile protein yönlü veya sürekli makarna, pirinç gibi Karbonhidrat yönlü ) kısa vadede olmasa da uzun vadede bize anormal durumlar olarak geri gelmektedir.

Tek yönlü beslemelerin zararını nasıl fark ederiz ?

Sürekli aynı besin öğelerini alıp geri kalan besin öğelerinden mahrum kalmak bazı sağlık sıkıntılarına neden olmaktadır. Bunlar ozellıkle deri yapısında bozulmalar, kepeklenme, kaşınmalar, allerjiler, deride yaralar, zayıflama veya tam tersi obezite, böbrek yetersizlikleri ve/veya idrar kesesinde oluşan taşlar, karaciğer yetersizlikleri, sinidirim sitemi bozuklukları, diş ve diş eti bozuklukları, bazı yasaklı ev yemek veya meyve sebze vs gıbı besın ogelerının cok uzun süre tüketilmesi kalp hastalıklarına dolaşım bozukluklarıdır. Bu bozukluklar veya rahatsızlıklar evcil dostlarımızın sağlıklarını olumsuz yönde etkileyecegınden dolayı huzursuzluk stres sürekli tedavi ve tedavi masrafları da giderek artacaktır.

Bu yüzden kısa vadade veya anında bır sorunla karsılasılmağı düşünülerek kuru mama yerine başka arayışlara girilmemelidir. Dostlarınıza özel kedi ve kopekler için üretilmiş yaş mamalardan veya ödül mamalarından alarak besın çeşitliliği oluşturulabilir..Bilindiği üzere bu özel yaş mama veya ödül mamalarının lezzet anlamında birçok içeriğe sahip çeşitleri mevcut.

124 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page